Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μηχανογραφικά Πανελλαδικών

Πως θα γίνει η υποβολή του δελτίου


Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, που φέτος θα υποβληθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Οι μαθητές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη η εισαγωγή του οκταψήφιου κωδικού που τους δόθηκε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και των ατομικών τους στοιχείων.

Μετά την εισαγωγή των στοιχείων αυτών εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, με τη χρήση του οποίου ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό του όσες φορές θέλει. Με τον ίδιο κωδικό, η ολοκλήρωση της κατάθεσης του μηχανογραφικού και η οριστικοποίησή του θα γίνονται στο σχολείο αποφοίτησης.
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι το password δίνεται μόνο από το σχολείο, η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού πρέπει να γίνει μέσα στις προθεσμίες, ενώ η δήλωση του υποψηφίου ότι ανήκει σε μια από τις ειδικές κατηγορίες πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι τα ιδρύματα θα γνωρίζουν από τώρα το μέγιστο αριθμό φοιτητών που θα υποδεχτούν το Σεπτέμβριο καθώς από το υπουργείο ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων από κάθε κατηγορία.