Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συνελήφθησαν 29 άτομα από λιμενικούς


Κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε στη βόρεια Εύβοια !


Κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσαν το πρωί της Τετάρτης λιμενικοί στη βόρεια Εύβοια, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.
Ειδικότερα, οι λιμενικοί το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν σε ερημική παραλιακή περιοχή της βόρειας Εύβοιας τρία φορτηγά και ένα όχημα τύπου βαν που συνοδεύονταν από ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βοηθητικό σκάφος μεταφόρτωσης.

Παράλληλα, τα πληρώματα τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, στα οποία επέβαιναν άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του λαθρεμπορικού πλοίου που μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα σε παρακείμενη θαλάσσια περιοχή. Τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε το φορτηγό πλοίο «Αλτερ» σημαίας Σάο Τομέ. Οι λιμενικοί διαρκώς ζητούσαν από τον καπετάνιο του πλοίου να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη η οποία έλαβε τέλος με την επιβίβαση των αντρών του ΚΕΑ στο πλοίο. Το πλοίο, στο οποίο υπήρχε 7μελές πλήρωμα, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χαλκίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί ότι το λαθρεμπορικό πλοίο μετέφερε μεγάλο αριθμό χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και είχε αποπλεύσει από Μερσίνα Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί τρεις χιλιάδες κούτες με λαθραία τσιγάρα, ωστόσο η καταμέτρηση συνεχίζεται, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί.