Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους


Μέχρι τις 27/5/2011 οι ρυθμίσεις 
οφειλής  κτηνοτροφικών  δανείων


Οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι, που είχαν λάβει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 27 Μαΐου 2011 να ζητήσουν από τις τράπεζες, υπαγωγή σε ρύθμιση της οφειλής τους, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών.


Επικαιροποιημένος κατάλογος καθαρόαιμων ζώων

 
Από την αρμόδια για τη γενετική βελτίωση, Διεύθυνση Εισροών Ζωικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταρτίζεται και τηρείται επικαιροποιημένος κατάλογος, των αναγνωρισμένων φορέων και επίσημων Υπηρεσιών του υπουργείου, που τηρούν ή δημιουργούν γενεαλογικά βιβλία ή μητρώα, σύμφωνα με την με αριθμ. 276272 υπουργική απόφαση που αφορά «Αναπαραγωγά βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή καθαρής φυλής και σπέρμα, ωάρια και έμβρυα αυτών». Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010 και ο κατάλογος αυτός είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών των λοιπών κρατών μελών της Ε.Ε και του κοινού.


Καταγραφή αιγοπροβάτων και βοοειδών


Με αποφάσεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να απλουστευτούν ορισμένες απαιτήσεις για να βελτιωθεί η παροχή των πληροφοριών σχετικά με την εφαρμογή των ελέγχων, τροποποίησε τους κανονισμούς που αφορούν τις ετήσιες εκθέσεις των κρατών μελών σχετικά με τα αποτελέσματα τους που πρέπει να διενεργούνται για την αναγνώριση και την καταγραφή των αιγοπροβάτων καθώς και των βοοειδών. Όσον αφορά τις ετήσιες εκθέσεις των κρατών μελών σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων που πρέπει να διενεργούνται για την αναγνώριση και την καταγραφή των αιγοπροβάτων θα ισχύει πλέον ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1033/2010 της Επιτροπής, της 15ης Νοεμβρίου 2010, ο οποίος τροποποιεί τον προηγούμενο κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1505/2006. Όσον αφορά τους ελέγχους που αφορούν τις απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των βοοειδών θα ισχύει πλέον ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1034/2010 της Επιτροπής, της 15ης Νοεμβρίου 2010, ο οποίος τροποποιεί τον προηγούμενο κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1082/2003