Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καλύτερο για την Ελλάδα το 2012 !


Νέοι άνθρωποι πραγματοποιούν ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες για τα σε βάρος τους νέα οικονομικά μέτρα λιτότητας


Την επόμενη χρονιά η χώρα μας αναμένεται να πετύχει τη μείωση του ελλείμματός της κατά 17,5% και να έχει αύξηση ανάπτυξης 6%, προβλέπει σε επίσημη έκθεσή του ο ΟΟΑΣΑ.
Στο μεταξύ, το ΔΝΤ παραδέχεται τώρα ότι για την επίλυση του χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης απαιτείται ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο. Ειδικότερα, το ΔΝΤ κρίνει, σε έκθεσή του, ικανοποιητική την πορεία του ιρλανδικού προγράμματος και τονίζει ότι η επάνοδος της Ιρλανδίας στις αγορές προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα απαντά αποφασιστικά στην κρίση χρέους και τη συνεχή διεύρυνση του spread. Στην ίδια έκθεσή του, το ΔΝΤ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο για την επίλυση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης ( όπως στις χώρες Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα ), που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της βοήθειας, που θα παρέχεται σε κόστος προσιτό για τις χώρες που προσφεύγουν στο μηχανισμό.
Για την ώρα, με πρωτοβουλία διάφορων blogs και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) ιδίως νέοι άνθρωποι πραγματοποιούν από το απόγευμα της Τετάρτης 25-05-2011 τόσο στην Αθήνα ( στο Σύνταγμα ) όσο και στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες για τα σε βάρος τους νέα οικονομικά μέτρα λιτότητας !