Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ενημέρωση δημοτών

Νέα από το δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

Στις 13 Απριλίου 2011 πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας η από 18.12.2007 κατά του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στρεφόμενη αγωγή των υπαλλήλων του τέως Δήμου Ωρεών. Ο δήμος διόρισε αντιπρόσωπο, αντίκλητο και πληρεξούσιο δικηγόρο του τον κ. Αργύριο Κ. Ντάλα.
Αποφάσεις δήμου : Συγκροτήθηκε Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού αποτελούμενη από τα μέλη: Αράπογλου Αργυρώ , Τσώνο Αθανάσιο , Παπαντωνίου Νικόλαο Σταθαρά Γρηγόριο , Φώτου Μαρία Μακρή Μαρία , Πανουργιά Σωτήριο Κατούνη Ιωάννη , Μουλά Γεώργιο Κουτροδήμο Αθανάσιο , Αλεξανδρή Νικόλαο Αγγέλου Παντελή , Μπάμη Κων/νο Αναστασίου Βασίλειο , Γούδα Ιωάννη Παναγιώτου Δημήτριο. Επίσης , στην Επιτροπή μετέχουν οι Παπαδημητρίου Στέφανος και Δελχά Αγγελική από το Εμπορικό Σύλλογο Ιστιαίας , ο Πολίτης Γεώργιος και η Καμαράτου Φιλιώ από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αιδηψού , ο Πήττας Νικόλαος και ο Σκουρτανίτης Γεώργιος από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων Λ. Αιδηψού , ο Βενετής Ευστάθιος και ο Καρακλής Στυλιανός από τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων δωματίων Ωρεών , η Πετροπούλου Αικατερίνη και ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος από τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων δωματίων Λιχάδας , ο Πεσματζόγλου Γιάννης και ο Βλαχοστέργιος Κων/νος από τον Σύνδεσμο Τουριστικής Ανάπτυξης Β. Ευβοίας (ΑΝΕΛΙΞΗ) , ο Γιαννούλης Ιωάννης εκπρόσωπος Τουριστικού Γραφείου , ο Χατζής Κων/νος και ο Φωτηρής Νικόλαος της Διασυλλογικής Επιτροπής Ωρεών. Με άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα οριστούν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος.
Εξάλλου , με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συγκροτήθηκε Συμβούλιο ΄Ενταξης Μεταναστών. Πρόεδρος ορίστηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Αράπογλου Αργυρώ. Σύμφωνα με την απόφαση , έργο του συμβουλίού ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου  , ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και εν γένει την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.